Luka Beograd

PRESS

SLAVIMIR STOJANOVIĆ

Slavimir Stojanović grafički dizajner, rođen je u Beogradu. Posle završene srednje dizajnerske škole studirao je na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, kao i na HDK (Hogskollan for Design och Konsthantwerk) u klasi profesora H. C. Ericsona u Geteborgu ( Švedska).

Počeo je da radi kao Art Director za Saatchi & Saatchi Bates u Beogradu 1992. godine, gde uskoro postaje Head Of Art za ceo region Balkana. Radio je na mnogobrojnim kulturnim projektima, uključujući art direkciju i dizajn nagrađenog magazina za umetnost i advertajzing - New Moment. Takođe je radio na komercijalnim projektima za međunarodne klijente, kao što su Sony, Mercedes-Benz, Michelin, Coca-Cola, BAT, Alied Domecque... 1998. godine Saatchi & Saatchi Bates Balkans je nagrađen prestižnom Golden Drum nagradom za agenciju godine Nove Evrope. Posle tog uspeha Slavimir Stojanović se preselio u Ljubljanu gde se zapošljava kao Creative Director za Kompas Design. Posle godinu dana počeo je da radi u kreativno izazovnijoj agenciji Arih, gde je ostao više od dve godine i za to vreme bio višestruko nagrađivan na međunarodnim takmičenjima.

2006.godine Slavomir Stojanović je izabran među 30 „New Masters of Poster Design for Next Century". Pored ove, Slavimir Stojanović je za svoj rad primio više od 200 svetskih nagrada i priznanja: Epica, Cresta, Eurobest, Clio, Cannes Advertising Festival, London Advertising Festival, Golden Drum, Montreux Gold, Art Directors Club, Communication Arts Award, European Design Excellence Award i mnoge druge. Njegovi su radovi deo kolekcija u muzeju Pompidou u Parizu, Muzeju umetnosti i reklame u Hamburgu i u muzeju plakata u Varšavi. Njegov rad je bio prikazan u mnogobrojnim međunarodnim knjigama i časopisima, uključujući: Graphis, Communication Arts, Print, Creative Review, CMYK, M-Real, MM, Inside, Kvadart, Adbusters...