PUTNIČKO PRISTANIŠTE

PULS GRADA I NJEGOVIH

REKA

O Pristaništu

Luka Beograd

PUTNIČKO PRISTANIŠTE

MEĐUNARODNO PUTNIČKO PRISTANIŠTE

Međunarodno putničko pristanište LUKE BEOGRAD je smešteno na desnoj obali reke Save, na stacionarnom km 0+750, u neposrednoj blizini njenog ušća u reku Dunav (km 1171). Izuzetan položaj, na raskršću rečnog Koridora VII i kopnenog Koridora X, čini ovo područje međunarodnim saobraćajnim i transportnim čvorištem, a brojne atraktivnosti i bogata turistička ponuda grada Beograda i izuzetno atraktivnom turističkom destinacijom. Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla" Beograd udaljen je svega 16,8 km od pristaništa.

LUKA BEOGRAD uložila je 2006. godine 2 miliona evra u pristanište, čime je tehnički i tehnološki unapređeno pristanište postalo jedno od najmodernijih objekata ovog tipa na Dunavu ispunjavajući sve evropske standarde i pružajući usluge na najvišem nivou. Na ovaj način LUKA BEOGRAD doprinela je značajno razvoju rečnog turizma u našem gradu i zemlji.

Međunarodno putničko pristanište je i kapija kroz koju ćete stupiti u Beograd, glavni grad Republike Srbije, grad istorije, kulture i šarmantnog duha.